Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Een Learning Experience Platform (LXP) biedt de juiste content op het juiste moment in een gebruiksvriendelijk en volledig branded jasje. De gebruikerservaring is geoptimaliseerd voor zowel desktop als mobiel en is voor de medewerker en manager altijd en overal te benaderen.

Waarom een LXP?

Professionals zullen steeds vaker snel de juiste kennis moeten kunnen aanroepen om zo goed hun (nieuwe) werk te kunnen doen. 

Welke content wordt aangeboden is afhankelijk van de leerdoelen en eerdere prestaties van de medewerker en van het moment in de tijd en leercyclus. De medewerker en zijn of haar leerbehoeftes staan centraal. Dit maakt online leren nog efficiënter en effectiever. Dashboards met up-to-date inzicht in de leerprestaties ondersteunen medewerkers en managers met het doorlopen van de performance cycle. 

Het LXP is dé centrale plek voor leren en ontwikkelen binnen een organisatie.  

De metaverse weergegeven als voorbeeld van alle leerpaden die je kan kiezen.

Gepersonaliseerde content en gamification

Het platform is zo ingericht dat iedere medewerker gepersonaliseerde, relevante content aangeboden krijgt. Welke content dit is, kan automatisch worden gestuurd op basis van data, zoals eerdere testresultaten, of worden bepaald en klaargezet door een manager. 

Op de homepagina staan aanbevolen leerpaden en ‘essentials’ die door de medewerker zijn opgeslagen als favoriet. De leerpaden kunnen bijvoorbeeld bestaan uit online zelfstudie, opdrachten en offline interventies zoals klassieke trainingen.  

Huidige kennis wordt getest aan de hand van ‘challenges’ en het kunnen behalen van punten biedt een competitief element. Is een ‘essential’ of een leerpad succesvol doorlopen? Dan wordt nieuwe relevante content vrijgespeeld. Deze gamification elementen belonen de gebruiker en maken het leren leuk. 

Mockup van een leaderboard op mobiel uit de Heineken training.

Dashboards geven inzicht in voortgang

Het gericht ontwikkelen van medewerkers is belangrijk voor het succes van een organisatie. Inzicht in de voortgang van medewerkers is hierin essentieel om het ontwikkeltraject in goede banen te leiden. 

Het LXP verzamelt data en genereert real-time dashboards. Hierin wordt de voortgang van de medewerkers ten opzichte van de leerdoelen of business KPI’s getoond. Werknemers gebruiken dit overzicht zelfstandig of samen met hun managers in de perfomance cycle en kunnen zo ontwikkelplannen bijsturen. Op deze manier haal je het maximale uit leren. 

Op maat ontwikkeld

Voor de ontwikkeling van een LXP media maakt RMMBR gebruik van Blocks.
Dit Blocks-LXP is ‘the best of both worlds’. Het maakt gebruik van herbruikbare ‘blokken’, met features, structuren en een back-end. Gecombineerd met een maatwerk front-end, logica, rechten maken een uniek concept per organisatie mogelijk. Een schaalbaar format met de nieuwste technologie met een volledige on-brand user experience.
Meer weten: blocks-lxp.com