Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

VGN Academie Gehandicaptenzorg

Diverse leertrajecten

VGN gehandicaptenzorg
De VGN academie ontwikkelt online leertrajecten voor zorgprofessionals, verwanten, vrijwilligers en mensen met een beperking in de gehandicaptenzorg.

Wij mogen als een van de twee partners ieder jaar weer nieuwe leertrajecten ontwikkelen en ook op andere vlakken meedenken en -helpen met de Academie.

Voor en door zorgprofessionals

De VGN Academie biedt een enorme verzameling aan leertrajecten aan voor zorgprofessionals in de gehandicaptensector.

Deze leertrajecten worden ontwikkeld samen met de zorgprofessionals van de verschillende organisaties. Zo combineren we onze visie op leren en ontwikkelen met de ervaring en kennis uit de praktijk. We kijken naar welke onderwerpen het meeste behoefte aan is en daarmee gaan we aan de slag. Zo ontwikkelden we al diverse trajecten zoals: Dagbesteding, Medische alertheid voor agogisch opgeleiden, Rouwverwerking, Mediawijsheid, Trauma en Gezinsproblematiek.

 

 

Leertrajecten en bouwstenen

Ieder leertraject wordt opgebouwd uit verschillende bouwstenen. Een bouwsteen is een leerinterventie. Er zijn veel verschillende bouwstenen gericht op: leren, toepassen, ervaren en reflecteren.

Ieder organisatie kan zelf bepalen welke bouwstenen worden ingezet en op welke wijze. Hoe dat precies werkt en hoe we dat speciaal voor organisaties hebben uitgelegd kun je bekijken in de animatie die we ontwikkelden.

Allerlei soorten bouwstenen

We bouwen een leertraject dus op met verschillende bouwstenen en dit kan echt heel divers zijn.

Bij de ontwikkeling van alle bouwstenen staan vijf didactische principes centraal:

praktijkgericht, samen leren, werken vanuit de driehoek, regie bij de medewerker en reflectie.

Vanuit die principes ontwikkelen we een divers palet aan bouwstenen met ieder steeds een helder doel en duidelijke criteria. Voorbeelden van bouwstenen zijn: Studiewijzers, Powershots, Cases (specifiek per clientgroep), Opdrachten, Naslagwerken, Toetsen, Podcasts, Video’s, animaties, Handvatten, Online game.

Een voorbeeld leertraject met de bouwstenen kan je hier vinden in een overzichtelijk presentatie.