Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

ANWB Alarmcentrale opleiding

Hoogseizoen op de Alarmcentrale

De ANWB-alarmcentrale traint elk voorjaar zo’n 400 voertuighulpverleners die gestrande automobilisten op vakantie in Europa bijstaan in de zomermaanden.

De uitdaging

ANWB was op zoek naar meer aansluiting bij de nieuwe medewerkers en besloot ze moderner en flexibeler op te willen leiden. Om daarna via die weg de beste mensen te kunnen recruiten. Ook moest de training veel sneller kunnen worden doorlopen.

Om deze hulpverleners zo goed mogelijk te trainen, hebben we een totaal nieuw blended trainingsprogramma ontwikkeld: moderner, flexibeler en korter.

Case vraag in de ANWB training module.
Startscherm van de ANWb training.

Modern

Een praktischer en interactiever leerprogramma met meer dan 30 uur aan online studiemateriaal. Met behulp van interactieve scenario’s zoeken hulpverleners een goede oplossing voor een gestrande vakantieganger. De zogenoemde case simulator.

De training is versterkt met bijpassende workshops in de avonden en weekenden. In het LMS van ANWB kunnen nieuwe medewerkers zelf kiezen welke sessies ze bijwonen. Aan de hand van online toetsen en mentorverslagen houden de trainers grip op de studievoortgang.

Een man met baard die kijkt naar een beeldscherm met daarop de ANWV training.

Flexibel

De blended training past precies in het leven van de deelnemers, omdat deze een perfecte fit heeft met drukke (studie)agenda’s voordat de werkshifts van start gaan.

Zelfsturend leren waar en wanneer je maar wilt. En dat op een interactieve manier.

Een man die met een veiligheidshesje naar de motor van zijn auto kijkt, terwijl zijn familie toekijkt.

Verkorten van trainingsduur

In het nieuwe programma is de trainer meer facilitator en niet voornaamste kennisbron voor de lerende. De wens om de training met hetzelfde aantal trainers te verkorten, betekent dat meer mensen tegelijkertijd worden getraind.

Er is gekozen voor efficiënter trainen met behulp van zelfstudie, praktische oefeningen en samenwerken in tweetallen. Op die manier kan een trainer twee klassen op hetzelfde moment overzien.

"We zijn onze opleiding onder de loep gaan nemen vanuit de vraag wat het beste bij deze tijd past en wat jongeren aanspreekt. We zijn uiteindelijk samen met RMMBR aan de slag gegaan om ons leerprogramma te moderniseren."

Heleen Kamp
Manager Ondersteuning, ANWB Alarmcentrale