Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

FrieslandCampina Sales improvement

Complexe content in begrijpelijke taal

man voor bus in afrikaans land
12.000 fieldsales-medewerkers van FrieslandCampina bedienen dagelijks miljoenen winkeltjes. Om impact te vergroten hebben RMMBR en FrieslandCampina de ACE Academy FieldSales (AAFS) ontwikkeld, met teams uit Nigeria, Pakistan en Indonesië. Deze digitale, mobile-first academy bevordert kennis, skills & executie. Resultaten tonen succes in de markt, naast lovende recensies en een leercultuur.

uitleg over de FC app

Doel

Er is een interne Agile Commercial Execution (ACE) Academy, maar deze is niet toegankelijk voor de externe fieldsales-medewerkers. Bovendien is de diepgang en complexiteit van de inhoud niet geschikt voor fieldsales-medewerkers, die vaak laaggeletterd zijn. Dit resulteerde in de AAFS, met als doel te winnen in de markt door een consistente executie van het commerciële model te stimuleren.

mmobile mockup met blauwe, groene, oranje en roze elementen

Volledig leerplatform

AAFS is een leerplatform dat speciaal is ontworpen om de commerciële capaciteiten van de fieldsales-medewerker te verbeteren en ervoor te zorgen dat ACE landt daar waar de uitvoering plaatsvindt.

"Ervoor zorgen dat onze medewerker in noordwest Nigeria precies hetzelfde verhaal over Peak vertelt als onze medewerker in Lagos, in lijn met ACE.”

Teamleider Nigeria

Proces

AAFS verschilt qua doelgroep, inhoud, schaal en toepasbaarheid sterk van de interne ACE-Academy. We hebben onderzoek/analyses gedaan:
• Interviews
• Doelgroepanalyse (Demografische uitsplitsing & Web-/app-/apparaatvoorkeuren)
• Online onderzoek (Datanetwerkvolwassenheid & Applicatiegebruik)
• Ervaring online leermiddelen.

preview AAFS app

Prototype testen

Deelnemers testten het prototype en gaven feedback, voor de realisatie van AAFS:

  • Leerblokken/micro-learnings: interactieve inhoud met praktische kennis.
  • Daily challenges: om gebruikers te betrekken en het leren te versterken.
  • Stories: korte video’s om gebruikers op de hoogte te stellen en te motiveren.
  • Gamification: met diamanten, badges, streaks, deze worden gebruikt voor een variabel salaris.

UX-design

Het was cruciaal onze ‘westerse’ ontwerpprincipes los te laten. Westerse websites streven naar eenvoud (weinig knoppen en kleuren), in Azië en Afrika zagen we ‘more is better’. Apps vol kleur, knoppen en bewegende objecten. Dit integreerden we in AAFS, met kleuren, bewegingen en micro-animaties, rekeninghoudend met verschillende (rechts-naar-links-)talen.

Content

  • Korte, krachtige en praktische kennis. Een ‘leerblok’ duurt max. 3 minuten.
  • Gepersonaliseerd & inclusief in verschillende talen. Alle geschreven en visuele inhoud is geschikt voor cultureel divers publiek. De schrijfwijze is eenvoudig, geschikt voor lagere geletterdheid.
  • Globale inhoud en lokale differentiatie. Wereldwijd afgestemd: één manier van werken die het best is. Tegelijk: elke markt heeft eigen versie van platform, met marktspecifieke afbeeldingen en leerinhoud.
  • Verbinding en actueel. Een krachtige functie is ‘Stories’. Korte videoberichten van markten zelf. Productpromoties, motiverende berichten tot veiligheidsmaatregelen, tijdens overstromingen in Pakistan.
  • Continu leren, gamification/beloningen. Punten, badges en certificaten worden verdiend. Daily challenges om kennis op te frissen en te activeren. Geldprikkels door variabel salaris op basis van leerscores.

“Awesome application with an interesting user experience as well as engaging"

Gebruiker Pakistan