Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Back to overview

Sales improvement

Voor een succesvolle organisatie is een goed getraind salesteam essentieel. Je wilt tenslotte de positie van je organisatie in de markt versterken. Succesvolle salesmedewerkers hebben uitstekende sociale vaardigheden en kunnen zich goed inleven in de relatie. Maar dat is niet genoeg. Het productportfolio verandert constant mee met de wensen van de klant.

Softkills

Hoe benader je een prospect? Hoe zet je een lead om in een nieuwe opdracht? Hoe onderhoud je relaties, of nog beter, hoe bouw je die uit? Ook de ‘zachte kant’ van het vak blijft in ontwikkeling. Iedere salesmedewerker zal hierin zijn eigen stijl moeten vinden en ontwikkelen. Collega’s die starten in het vak moeten deze soft skills nog in de vingers krijgen en voor medewerkers met meer ervaring blijft het bijleren van nieuwe ontwikkelingen waardevol. 

Een

Kennis van producten en diensten

Om nieuwe en bestaande klanten goed te kunnen bedienen, is diepgaande kennis van het productportfolio onmisbaar. De klant verwacht goed geadviseerd te worden en is op zoek naar een passende oplossing die aansluit op zijn of haar specifieke wensen. Door goed te luisteren naar de wens van de klant en de juiste productkennis paraat te hebben, bied je de klant precies die producten of diensten die van toegevoegde waarde zijn. 

Online leren is een geschikte manier om medewerkers up-to-date te houden over nieuwe producten of veranderingen in het portfolio. Geef niet alleen informatie, maar laat medewerkers ook oefenen met deze nieuwe kennis door middel van concrete cases waarin een klantvraag centraal staat en test productkennis met quizvragen. 

Een vrouw met een jas aan die naar haar telefoon kijkt terwijl een tram nadert in de achtergrond.

Flexibel, hapklaar en relevant

De salesmedewerker spreekt vaak veel verschillende klanten in korte tijd en krijgt op een dag minstens zoveel verschillende vragen. Momenten om te leren zijn schaars. Leren gaat tussendoor en op verschillende momenten, vanuit huis of kantoor en via laptop of mobiel. De content moet dus beschikbaar zijn in kleine, hapklare blokjes die in korte tijd en waar of wanneer dan ook doorlopen kunnen wordenEen flexibele oplossing met relevante content en geoptimaliseerd voor verschillende apparaten. 

Don’t find customers for your products, find products for your customers.

Seth Godin
Bestseller schrijver

Unieke vraag

  De salesmedewerker moet zowel goed getrainde soft skills hebben als gerichte productkennis. Dat maakt de leervraag voor deze doelgroep zo uniek. Een blended leerprogramma, dat bestaat uit online en offline leerinterventies, kan uitkomst bieden. Door naast e-learning ook klassikale trainingen in te zetten, stimuleer je ook het sociale leren en het praktisch inzetten van nieuw geleerde skills.