Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Booking.com Onboarding

Een wereldwijde onboarding

booking.com
Booking.com was op zoek naar een manier om wereldwijd de accountmanagers op een goede manier in te werken. Met voor iedereen dezelfde relevante informatie, maar ook met oog voor ieders persoonlijke groei. Niet alleen zenden dus, maar vooral veel samenwerken, elkaar helpen en zoveel mogelijk direct aan de slag!

Het startscherm van de onboarding van Booking.com.
Het hoofdmenu van de Booking.com training.

Het begint met structuur

Toen RMMBR aan de klus begon had elke Booking.com regio in de wereld zijn eigen manier van onboarden. Er was veel informatie, heel veel informatie zelfs. Documenten, opdrachten, bestaande e-learnings. Maar klopte die informatie nog en kreeg elke nieuwe medewerker wel dezelfde informatie? Een belangrijk deel van het project was het ordenen en structureren van alle informatie. Wat is nu echt nodig? En hoe bieden we dat op een goede manier aan, wereldwijd, voor iedereen toegankelijk…

Mockup van de Learn Challenge van Booking.com.

De oplossing: Learning, Challenges & Sources

De kern van het platform is het bundelen van informatie, bronmateriaal én toepassen van kennis. In een overzichtelijk menu wordt elk onderwerp apart aangeboden. Een warm welkom, systeemkennis, productkennis en samenwerking binnen Booking.com zijn slechts enkele van de onderwerpen die de onboarder op het platform vindt.

Elk onderwerp is vervolgens verdeeld in drie soorten actie: leren (e-learnings), doen (challenges) en meer ontdekken (sources). Zo vindt de nieuwe medewerker niet alleen alle informatie op een centrale plek, maar kan hij of zij er ook direct mee aan de slag.

Twee buddies die elkaar enthousiast een fist bump geven.

Samen met een buddy

Belangrijk bij de onboarding van Booking.com is het samen aan de slag gaan. Elke nieuwe medewerker krijgt een buddy toegewezen. Een buddy waarmee niet alleen de voortgang van de onboarding en het ontwikkelen van kennis wordt besproken, maar ook hoe het nu eigenlijk echt gaat. Een challenge kan dan ook maar zo zijn: spreek af met je buddy en vertel hoe het met je gaat. Wat kom je tegen, wat vind je lastig, wat vind je leuk? Want zeg nou zelf, aan een goed opgeleide medewerker die niet goed in zijn of haar vel zit, daar heeft toch niemand wat aan?

Ook op zoek naar een onboarding die ervoor zorgt dat jouw nieuwe medewerkers goed op hun plek zijn? Wij helpen je graag verder.