Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

LUMC Vitaliteit

Gezond in de zorg

fruit
Na het grote succes van vitalityboxen voor patiënten, is het LUMC ook een vitalitybox voor haar medewerkers gaan samenstellen. De box bevat een mix aan tools om medewerkers te inspireren en kennis te geven over een gezonde leefstijl. Een mooi cadeau voor zorgprofessionals die soms harder voor hun patiënten zorgen dan voor zichzelf.

voeding full screen
longread LUMC vitaliteit

Thema leefstijl

In de vitalitybox vind je een horloge met stappenteller, een slaapmeter, afspraak met een motivatiecoach én onze microlearnings over leefstijl.

We ontwikkelden verschillende microlearnings binnen het thema leefstijl, waarin zorgprofessionals niet alleen de juiste kennis krijgen over leefstijl, maar ook geïnspireerd worden aan de slag te gaan met behulp van praktische tips. Denk hierbij aan de volgende thema’s:

  1. Voeding
  2. Beweging
  3. Slaap
  4. Ontspanning & stress
  5. Middelen
  6. Verbinding
LUMC blended

Blended programma

Het programma heeft een modulaire structuur. We mixen verschillende soorten leerblokken. Zo kunnen we per leerblok bepalen welke content er op welke wijze wordt aangeboden en hoe lang deze duurt.

We hebben te maken met verschillende leerdoelen, sommige gericht op basiskennis, andere op verdiepende kennis, praktische tips of zelfs concrete plannen voor een vervolgtraject. We hebben daarom vier type leerblokken:

  • Theorie
  • Verdieping
  • Tips
  • Doelen stellen
mockup LUMC website

Doelen stellen

Zonder doel geen resultaat! Daarom staan we bij elk thema stil bij het stellen van een persoonlijk doel. We leggen kort de kracht van doelen stellen uit en dagen de medewerker uit dit doel te delen met een buddy.

We helpen de medewerker zijn of haar doel specifiek en realistisch te maken. De opgestelde doelen zijn makkelijk op een later moment weer terug te vinden op het platform.