Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

VodafoneZiggo Business Partner Academy

Het gezicht van VodafoneZiggo

Vodafone Nederland slaat de handen ineen met Ziggo! Dat vraagt om de nodige bijscholing voor de medewerkers telesales en retail, die alle ins- en outs van de nieuwe producten moeten kennen. Alleen zo kunnen zij deze goed aanbevelen, toelichten en verkopen. Naast de ‘harde’ kennis en producteigenschappen, is er ook een zachte kant: het Ziggo-gevoel.
Mock-up van de e-learning.

Klantvraag

De klant heeft een duidelijk doel voor ogen. Medewerkers moeten namelijk, door middel van e-learning én klassikale trainingen, exact weten wat:

  • de Ziggo producten en diensten inhouden;
  • de Ziggo klantprocessen inhouden;
  • de werking is van de Ziggo klantsystemen.

Ziggo vroeg hierbij om onze hulp voor het ontwikkelen van een e-learning, het vaststellen van een herbruikbaar didactisch en inhoudelijk format en het uitvoeren van het productieproces. En dat allemaal in aanzienlijk korte tijd.

Scherm van de e-learning waarbij te zien is dat de lerende een casus behandelt.

Leervormen

Onze e-learning maakt deel uit van een blended leertraject, waarin onze modules een belangrijke rol spelen. Er zijn tevens klassikale lessen ontwikkeld door HamiltonBright, waar onze e-learning naadloos op aansluit. De cursist kan de lesstof die in de klassikale lessen wordt behandeld, verder onderzoeken in de e-learning. Andersom zijn de klassikale lessen een aanvulling op de onderwerpen en vaardigheden die centraal staan in de e-learning.

Mock-up van het menu van de e-learning.

Resultaat

Het resultaat is de ontwikkeling van 5 e-learning modules, met gelijke opbouw, die elk vanuit een andere invalshoek en onderwerp situaties met een klant belichten. De casussen worden ondersteund door een grote bibliotheek aan informatie die belangrijk is voor de cursist. Deze kunnen ze vanuit het hoofdmenu benaderen, maar ook vanuit de vragen in de diverse casussen. Zo krijg je de informatie aangeboden die op dat moment voor jou van belang is. Op die manier kun je op een zeer klant- en praktijkgerichte manier leren en toch de nodige achtergrondinformatie en basiskennis tot je nemen. De modules zijn zo opgebouwd dat de regie van het leerproces in handen ligt bij de cursist zelf, zodat hij zelf zijn leerstijl kan bepalen en kan kiezen wat hij op welk moment wil leren.

Een mock-up van de e-learning waarbij activerende vragen te zien zijn.

Toegepaste technieken

  • Ontwikkeld in Articulate Storyline 360
  • SCORM 1.2 en SCORM 2004
  • HTML 5