Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Mediapact Gewenst gedrag

Respectvol samenwerken 

Header mediapact
Mediapact heeft als doel om een sociaal veilige werkomgeving te creëren voor iedereen binnen de audiovisuele sector. Om te zorgen dat zij alle aangesloten organisaties bereiken, heeft Mediapact de handen ineengeslagen met RMMBR, voor een sprekende, relevante en moderne e-learning op maat.

mediapact appgesprek en vraag
Wat zou jij doen - gedragscode

(On)gewenst

Het uitgangspunt van Mediapact is dat mensen zich gesteund voelen om ongewenst gedrag niet te accepteren, te corrigeren en te melden. En om gewenst gedrag te stimuleren. Het gaat over zelfbewustzijn, begrip voor elkaar en geldende (gedrags)normen.

Met deze e-learning wordt elk niveau van de keten bereikt: van producenten, zenders en facilitaire bedrijven tot vaste medewerkers en freelancers, maar ook gasten en andere betrokkenen.

taboes doorbreken

Taboes doorbreken

Respectvol samenwerken is een breed begrip. Mediapact gaat deze uitdaging niet uit de weg en durft in te gaan op lastige onderwerpen zoals seksuele intimidatie, agressie, discriminatie en pesten. De e-learning duikt in de wereld van de audiovisuele sector, door in te gaan op casussen die (helaas) herkenbaar en relevant zijn.

Een kijkje achter de schermen

Een kijkje achter de schermen

De e-learning bestaat uit verschillende hoofdstukken. Elk hoofdstuk start met een situatie op kantoor, in de green room of op de set van een televisieprogramma.

Je ziet iedere situatie vanuit verschillende perspectieven, bijvoorbeeld vanuit een leidinggevende of een bijstander. Zij reflecteren in video’s op de situatie. Hierdoor krijg je een goed beeld van de grijze gebieden en lastige vraagstukken die bij deze onderwerpen komen kijken. Je krijgt echt een kijkje in de gedachtes van andere, waardoor je zelf soms ook een andere kijk krijgt op een situatie.

De video’s en realistische werkvormen zorgen voor een moderne, pakkende e-learning.