Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Landelijk Actieplan Zorg Zeggenschap in de zorg

Zeg het met zorg!

Autonomie en meer zeggenschap vergroten het werkplezier. En juist in de zorg, waar grote belasting is, is er behoefte aan meer werkplezier. Echter, zorgprofessionals ervaren momenteel niet altijd de ruimte om mee te denken en te praten over hun werk. Terwijl die ruimte er vaak wel is, of kan worden gemaakt.

Vergroot de zeggenschap

Om dit probleem aan te pakken hebben wij samen met het Landelijk Actieplan Zorg een e-learning ontwikkeld. Het doel van de e-learning? Zorgprofessionals informeren en stimuleren om meer én eerder mee te praten over hun werk.

Échte mensen, échte verhalen

In de e-learning krijgen vijf zorgprofessionals een podium. Hun authentieke verhalen vormen de kern van elk hoofdstuk, waarbij ze op een persoonlijke manier delen hoe zij zeggenschap hebben gecreëerd en welke impact dit had op hun werk en motivatie. Deze professionals zijn niet alleen het gezicht van een hoofdstuk, maar zij vormen ook een brug naar de inhoud. Het doel van de e-learning is namelijk niet alleen om kennis te delen, maar vooral om zorgprofessionals te inspireren en aan te moedigen.

Tips

Naast persoonlijke verhalen, focus op inspiratie en beleving, kent de e-learning ook een praktisch onderdeel. De e-learning helpt de zorgprofessional verder met tips, adressen en handige info, zodat hij of zij ook echt iets kan dóen. Hiervoor hebben we een bibliotheek waar allerlei achtergrond materiaal te vinden is.

Met de verhalen van collega’s en de praktische informatie hebben zorgprofessionals de tools om ook echt voor verandering te gaan. Zeg het met zorg!

Meer weten over Zeggenschap in de zorg of de e-learning volgen? Klik hier.