Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

FMS en V&VN Blended leerprogramma

Samen Beslissen

Partners
Nobi
Find My Artist
Etopia
Articulate Storyline
Launch year
2022
Samen Beslissen is een proces waarin de zorgprofessional en patiënt samen bespreken welke medische keuze het beste bij de patiënt past, waarbij alle mogelijkheden, voor- en nadelen, patiëntvoorkeuren en omstandigheden worden meegenomen. 

Een complete leerervaring

Het digitale lesmateriaal bestaat uit een serie e-learnings. Hierin focus je op de kern van Samen Beslissen. Wat is het nu écht en wat betekent het voor jou als zorgprofessional in je dagelijkse werkzaamheden?

Een e-learning bestaan uit verschillende microlearnings. Deze microlearnings duren ieder ongeveer 15 minuten. Je kunt deze daardoor goed tussen je werkzaamheden door volgen. De serie bestaat uit twee onderdelen waarbij je de patiëntroute volgt en drie verdiepingsmodules.

De modulaire opzet van de e-learnings maakt het mogelijk modules los aan te bieden. Je kunt zo, als zorgprofessional, compacte stukjes content tot je nemen. Dat past in een druk werkleven, houdt het overzichtelijk én verhoogt de leeropbrengst.

Impactvolle video’s voor jou als zorgprofessional

Je volgt verschillende patiënten met allemaal hun eigen verhaal en in een andere situatie. Daarnaast krijg je diverse, uitdagende situaties te zien met goede en minder goede voorbeelden. Aan de hand van indringende filmopnames van realistische gesprekken tussen patiënt en zorgprofessional, reflecteer je op het proces van Samen Beslissen. Deze methode helpt je focussen op jouw gedrag, jouw communicatie en het effect op de besluitvorming.

Tijdens de route die de patiënt doorloopt in de zorg, leveren verschillende zorgprofessionals vanuit hun eigen rol een bijdrage aan het proces van Samen Beslissen. Zij werken interprofessioneel samen. Je volgt het proces vanuit de perspectieven van de medisch specialist, de verpleegkundige en de verpleegkundig specialist. Door deze e-learning te doorlopen vergroot je je kennis en inzicht in Samen Beslissen en versterk je je vaardigheden.

Succesvolle samenwerking

We kunnen wel zeggen dat deze modules het resultaat zijn van een goede samenwerking tussen alle partijen.

Toegevoegd recent is de toetsingsmodules ter opvolging van de e-learning zodat zorgprofessionals hun accreditatie punten kunnen behalen.

Meer weten over dit mooie onderwerp of de e-learning volgen? Ga naar deze website.

Ook alle Verpleegkunde Hbo’s van Nederland gaven aan: ‘’wat een mooie, sterke e-learning met echte mensen.’’

Wederom, complimenten!

Alice Bakker
Projectleider Samen Beslissen