Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

CBL Veiligheid in de winkel

CBL Oog voor veiligheid

Het is week 41, de week van de veiligheid. Met de donkere dagen in het verschiet, neemt de kans op criminaliteit weer toe. Ondernemers kunnen veel ellende voorkomen door goed voorbereid de winter in te gaan. Die voorbereiding begint met het opleiden van de medewerkers.
Collega achter de schermen die verteld over veiligheid.

Collega’s achter de camera

Met name in supermarkten werken veel jonge medewerkers. Hoe motiveer je hen om meer te leren over veiligheid? Dat was de uitdaging. Om de aandacht te trekken én vast te houden is er gekozen voor vlogs met verhalen uit de praktijk.  

Aan de hand van ervaringen van collega’s krijgen medewerkers tips voor het voorkomen van diefstal en hoe om te gaan met agressie in de winkel. Ze leren ook wat te doen als er toch iets gebeurt. 

Collega's die in een vlog vertellen over hun ervaring.

Collega’s achter de camera

Het plan: met een vlogteam het hele land door op zoek naar échte ervaringen. Na een rondje bellen bleek dat die er genoeg zijn. Van een klant die een brandgaatje in een jas een fabricagefout noemt (en het hogerop blijft zoeken, om later alsnog toe te geven) tot een ongeduldige vrouw bij de kassa die uiteindelijk zakken chips begint te gooien. 

Van supermarkt tot conceptstore en elektriciteitsgigant: de mooiste verhalen werden vastgelegd op film. En de tips, die kwamen eigenlijk vanzelf.  

Punten scoren

Het doel van de medewerkers is 350 punten halen, want alleen dan speel je de bonusvideo vrij. In deze extra vlog vertellen collega’s wat het gekste is dat ze ooit hebben meegemaakt in de supermarkt. En geloof ons, er gebeuren heel gekke dingen! 

Alle informatie uit de e-learning kunnen medewerkers direct in de praktijk toepassen om de winkels in Nederland veiliger te houden. Want daar gaat het uiteindelijk om – en niet alleen in de Week van de Veiligheid. 

Benieuwd naar de volledige e-learning? Bekijk de module Oog voor Veiligheid van het CBL. 

Mock-up van het startscherm van de CBL training.