Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

VodafoneZiggo Partner Academy

Boost your sales skills

Vodafone wil de beste Vodafone Academy in de markt ontwikkelen, een aantrekkelijke Academy die deelnemers van haar partners voorziet van productkennis en ze helpt groeien in sales- en persoonlijke vaardigheden. Het doel? Groeiende resultaten en tevreden Business Partners.

De uitdaging was: “Boost de sales skills van de business partners met personalized leerpaden in een nieuwe Vodafone Academy.”

Onze oplossing

Vodafoneverkopers zijn altijd onderweg: ze jagen op leads en krijgen een kick van het sluiten van de deal. Sommigen zijn doorgewinterde experts, anderen zijn nieuw op het gebied van telecommunicatie of sales in het algemeen.

Wat werknemers nodig hebben op het gebied van training verschilt daarom enorm. Om hieraan tegemoet te komen en een adaptieve en gepersonaliseerde leerervaring voor elke medewerker te creëren, hebben we de Vodafone BPA gestructureerd rondom Challenges.

In een notendop:

• Gepersonaliseerde leerpaden op basis van data en challenges
• Een mix van Challenges, Microlearnings, Quizzes en blended training
• Een schaalbare Academy waarin Vodafone snel en makkelijk nieuwe content kan zetten
• Push-notificaties, scores en incentives om de doelgroep blijvend te triggeren
• Een helder rapport en dashboard op alle niveaus

Een mock-up van de training “Meesterlijk onderhandelen”.

One-stop-shop

Challenge
De doelgroep wordt uitgedaagd binnen de Vodafone Academy. Waar sta jij? Hoe ver ben je? Wat is je niveau? En hoe doe je het ten opzichte van je collega’s? Een mix van competitie, scores én tegelijk bepalen we hiermee ook je niveau en dus de content die voor jou het meest relevant is.

Learn
Leren is het speerpunt van de Academy. De deelnemers leren nieuwe dingen op hun niveau, theoretisch en praktisch. Online gebruiken we micro-learnings en kenniskaarten, offline faciliteren we trainingen die de deelnemers helpen in hun ontwikkeling en groei.

Improve
Verbetering loopt als een rode draad door het gehele concept. De deelnemers kunnen zich constant verbeteren binnen de eigen specialisaties, maar uiteraard ook daarbuiten.

Het Challenge scores dashboard met daarop voortgang binnen de training.

Technisch hoogstandje

Om de beste Academy in de markt te ontwikkelen volstaat geen traditioneel LMS. Daarom ontwikkelen we voor de Vodafone Academy een maatwerk responsive front-end LXP. Op deze manier zetten we een Academy neer die gebruikersvriendelijk en aantrekkelijk is en de deelnemer betrokken houdt. De techniek achter de Academy bouwen we modulair op met uitwisselbare, bewezen technologieën die uitblinken in hetgeen waarvoor ze ontwikkeld zijn.

Meer weten? Check de website van Blocks LXP.

Het model gaat uit van een gecentraliseerde data-standaard voor gebruikersbeheer en het definiëren van content. Want die data die hebben we nodig voor de ultieme leerervaring.

De scores van een gebruiker binnen de training mobility.

Blended leerpaden

We bieden hardskill leerpaden bestaande uit: Challenges, microlearning, toetsen, kenniskaarten. Aangeboden op je eigen niveau en alleen wat voor jou relevant is.

Daarnaast hebben we softskill leerpaden die een combinatie van online en offline trainingen aanbieden. Voeg daar nog reflectie en een personal coach aan toe en je hebt de beste leerervaring met impact voor de eindgebruiker.

“Ik kan werken met RMMBR van harte aanbevelen. Ze zijn heel ervaren, flexibel en niet te vergeten een leuk bedrijf om mee te werken. Zij zijn een echte key partner in leren voor ons. "

Remco Kers
Vodafone